APPLE - MAC OS X 10.4.3 TIGER
Ürün Özellikleri:
Apple'ın işletim sistemlerinin her yeni sürümü bir eskisinden daha hızlı ve daha iyi. Bilgisayar dünyasındaki buluşların sahibi ve yeniliklerin öncüsü Apple, Tiger işletim sistemi ile arayı iyice açtı.
Dünyanın en gelişmiş işletim sistemi ile yeniden tanışın. Aradığınızı bulun. Tek tıklama ile anında istediğiniz bilgiye ulaşın. Yaratın. Keşfedin. Paylaşın. Mac OS X Tiger, bilgisayarınızdaki her şeyi bulmayı, erişmeyi ve onlardan keyif almayı her zamankinden kolay hale getiriyor.
Masaüstünüzde bir Devrim Başlatın
Mac OS X Tiger, bilgisayarı kullanma şeklinizi değiştirecek. Devrim yaratan arama teknolojisi, çarpıcı grafik ve medya, eşsiz bağlanabilirlik, sezgisel bir kullanıcı arayüzü, akıllıca entegre edilmiş özelliklerle dolu sanal bir araç kutusu - hepsi de kaya sağlamlığında UNIX kurulumu üzerinde - size gezegendeki en yenilikçi, sağlam ve uyumlu masaüstü işletim sistemini veriyor...
Her Şeyi Bulun, Çabucak
Tiger, Mac'inizin her köşesini aydınlatan ve sonuçları siz yazmaya başladığınız anda gösteren ışık hızında arama teknolojisi Spotlight'ı sunuyor. Sisteminizdeki her şeyi arayın: Dosyalar, e-postalar, iletişim bilgileri, resimler, filmler, takvimler ve uygulamalar anında karşınıza çıkacak. Aynı iTunes'da şarkıları adına, sanatçıya ya da albüme göre aratır gibi, Spotlight sonuçları sadece dosya adı ve yeri ile sınırlı kalmıyor: İçeriklerinde tür, yaratıcı, düzenleme geçmişi, biçim, boyut ve benzeri ayrıntıların olduğu meta veriler bulunur (Mac'inizdeki her şeyin "ne, ne zaman, kim" bilgileri).
Anında Organize Edin
Spotlight doğrudan Tiger'ın çekirdeğinde yer aldığından, dosyalar değiştiğinde sonuçları otomatik olarak günceller, ve size Mac'inizi düzenlemeniz için sayısız yeni yol açar. Arama sonuçlarını kendini otomatik olarak güncelleyen 'Akıllı Klasörler' olarak kaydedin. Spotlight arama sorgularına göre 'Akıllı Posta Kutuları' oluşturun ve bilgisayarınız e-postalarınızı sizin için dosyalasın. Spotlight arama sonuçlarını kullanarak 'Adres Defteri Akıllı Grupları' yaratın. Hatta kendini tekrar eden görevleri otomatikleştirmek için Spotlight aramalarını yeni Automator İş Akışlarına sürükleyip bırakın. Mac'inizdeki her şey öne çıkma şansı yakalıyor.
Bir Adımda Bilgiye Ulaşın
Yeni Dashboard, anında görüntülenen ve size internetten alınan bilgileri sunan, widget isimli hoş, küçük uygulamaları içeriyor. Hisse senedi bilgilerini, hava tahminlerini, uçuşları takip edin, para birimlerini dönüştürün, telefon rehberinde arama yapın. Exposé'ye, benzer şekilde, Dashboard bir fonksiyon tu şuna bastığınızda Masaüstünüze yakınlaşır. Favori widget'larınız anında belirir ve aynı kolaylıkla gözden kaybolurlar, böylece yaptığınız iş e geri dönebilirsiniz.
Bağlantı Kurun
Tiger Mac'inizi bir iletişim merkezine dönüştürüyor. Tiger için Safari RSS, yerleşik RSS feed tespit ve görüntüleme yetenekleri içeriyor. Mail ve Adres Defteri kontaklarınızı ve bilgilerinizi organize etmek için Spotlight teknolojisine sahip. iChat AV arkadaşlarınız ve meslektaşlarınızla video konferans, sesli konuşma ve anında mesajlaşma olanağı sunuyor. Bir .Mac hesabı ekleyerek iDisk sanal disk alanı, bir mac.com e-posta adresi, kendi web sayfanız ve güçlü senkronizasyon özellikleri ile Tiger'ın yeteneklerini artırın.
VoiceOver Klavye Erişimi
VoiceOver kullanarak Mac'inizi yönetmek için fare yerine klavyeyi kullanacaksınız. Tercih ettiğiniz klavye komut ve kestirmelerini kullanabilir ve hatta Apple'ın tam klavye erişimi seçeneğinden fayd alanabilirsiniz. Tam klavye erişimi yeteneklerinizi genişletir.
Diğer Platformlarla Sorunsuz Çalışır
Mac OS X Tiger, diğer masaüstü işletim sistemlerinden daha iyi uyumluluğa sahiptir. Windows kullanıcılarıyla dosya paylaşın, herhangi bir ağa bağlanın ve diğer Mac'lerle Bonjour teknolojisini kullanarak otomatik iletişim kurun. Mac OS X Tiger farklı kullanıcılarla da uyumludur. VoiceOver ve Evrensel Erişim bilgisayar kullanırken zorluk yaşayan kişilere yardımcı olurken Aile için Mac OS X ebeveynlere çocuklarının bilgisayarı nasıl kullandıkları üzerine daha fazla denetim verir. Ve sağlam UNIX temelleri sayesinde Tiger, verilerinizi meraklı gözlerden koruyan güçlü bir güvenlik mimarisi sunar.
Farkı Görün
PDF-tabanlı Quartz pencereleme sisteminden, pürüzsüz H.264 video codec'i içeren QuickTime 7, ColorSync, Core Audio ve Core Image teknolojilerine kadar, Mac OS X Tiger masaüstü grafik ve medyada çizgiyi yukarı taşıyor. Yaratmak, geliştirmek ya da sadece audio ve video'nun gerçek tadını çıkarmak için, Tiger ideal sanal stüdyoyu oluşturuyor.
Hepsini Yapın
OS X Tiger'ı kendiniz test edin ve Mac üzerinde çalışma, oynama, arama ve paylaşma yöntemlerinizi nasıl değiştireceğini görün. Aradığınız şeyi bulamıyor musunuz? Spotlight sonuçsuz aramaları geçmişte bırakıyor. Otomatikleştirilmiş bir betik yazamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Automator'ı deneyin ve tekrar düşünün. Medyaları arkadaşlarınız ve ailenizle mi paylaşmak istiyorsunuz? Tiger'ın entegre özellikleri bunu basitleştirir. Aslında, Tiger bilgisayarı kullanmak için varolan sebeplerinizin her biri ve daha fazlası için bir özellik sunuyor.
Tiger ile ilgili çeşitli kullanıcıların yazdığı makale ve yorumları okumak için:
Bir Sistemin Anatomisi: Mac OS X 10.4 Tiger
Automator'la İlgili Yanlış Bilinenler
Tiger Geliyor Tiger!
Teknik Detaylar:
Mac OS X, UNIX'in güç ve sağlamlığını, Macintosh'un efsanevi zerafeti ile birleştiren ultra modern bir işletim sistemidir.
Dünyanın en gelişmiş işletim sisteminin en yeni büyük sürümü olan Mac OS X v10.4 Tiger, 200'den fazla yeni özelliğiyle Apple'ın inanılmaz yenilik hızını devam ettiriyor.
Tiger ile Neler Geliyor?
Kutunun İçinde
Yükleyici DVD'si
Xcode 2 developer tools
Yükleme ve kurulum rehberi
Mac OS X Tiger'a Hoşgeldiniz kullanıcı kılavuzu
Uygulamalar
Address Book 4
Automator
Calculator 4
Chess
Dashboard
Dictionary
DVD Player 4.5
Font Book 2
iCal 2
iChat AV 3
Image Capture 3
Internet Connect
iSync 2
iTunes 4.7.1
Mail 2
Preview 3
QuickTime 7 Player
Safari 2
Sherlock
Stickies
System Preferences
TextEdit
İzlenceler
Activity Monitor
AirPort Admin Utility
AirPort Setup Assistant
Audio MIDI Setup
Bluetooth File Exchange
ColorSync Utility
Console
Digital Colour Meter
Directory Access
Disk Utility
Faxing
FileVault
Grab
Grapher
Installer
Keychain Access
Migration Assistant
NetInfo Manager
Network Utility
ODBC Administrator
Printer Setup Utility
Setup Assistant
System Profiler
Terminal
VoiceOver Utility
X11
Anahtar Teknolojiler
AppleScript
Aqua
Bonjour
CDSA güvenlik mimarisi
Cocoa, Carbon ve Java
ColorSync
Core Audio
Core Image
H.264
Inkwell
OpenGL
PDF
Quartz Extreme
QuickTime 7
64-bit bilgi işlem
Spotlight
Sync
Unicode 4
Universal Access
UNIX based
USB ve FireWire çevre birim desteği
Xcode
Xgrid
Diller:
İngilizce, Japonca, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Felemenkçe, İsveççe, Danimarkaca, Norveççe, Fince, Geleneksel Çince, Basitleştirilmiş Çince, Korece, Brezilya Portekizcesi
Gereksinimler
PowerPC G3, G4 ya G5 işlemcili bir Macintosh bilgisayar
Yerleşik FireWire kapısı
256MB RAM
3GB sabit disk alanı (Eğer developer tools yüklenirse 4GB)
İşlemci yükseltme kartları desteklenmemektedir.
Bazı özellikler uyumlu Internet servis sağlayıcısı gerektirir, ayrıca ücret uygulanabilir.
iChat ile video konferans uyumlu bir DV kamera ya da Web kamera ve geniş bant Internet erişimi gerektirir. Tek yönlü video konferans G5, G4 ya da 600MHz ya da daha hızlı G3 işlemci ve 100-Kbps ya da daha hızlı geniş bant erişimi gerektirir. Çok yönlü video konferans için bir G5 ya da çift 1GHz ya da daha hızlı G4 işlemci ve 384-Kbps ya da daha hızlı geniş bant Internet erişimi gerekir. Bir çok yönlü video konferansa katılmak ve altı kişilik çok yönlü sesli sohbet başlatmak işlemlerinin ikisi de G5, 1GHz G4 ya da çift 800MHz ya da daha hızlı G4 işlemci ve 100Kbps ve daha hızlı geniş bant Internet erişimi gerektirir.
.Mac senkronizasyonu bir .Mac hesabı gerektirir; ücret uygulanabilir.
Yeni Tiger Uygulamaları
Aşağıdaki sistem uygulamalarının yeni sürümlerinin tadını çıkarın:
Mail 2
Safari 2
iChat 3
Address Book 4
iCal 2
Preview 3
DVD Player 4.5
Font Book 2
Xcode 2
Destek
Mac OS X sistem içinde yardım ve kullanıcı kılavuzu ile gelir. Mac Yardım, Mac OS X içınde yerleşiktir ve masaüstünüzde geniş yardım ve ipucu içeriği sağlar.
Bu üründe hiçbir şekilde iade alınmamaktadır.
link
http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=51679&idCategory=813&topnavCategory=748